RAF pobedio na prvom ASDF Hackathon-u u Kraljevu

Septembar, 2013.

asdfNajbolju aplikaciju na prvom ASDF Hackathon-u u Kraljevu napravili su studenti  Računarskog fakulteta. Tim RAF, u sastavu Nenad Božidarević, Milan Tomić, Robert Žuljević i Vlado Pajić, pobedio je u konkurenciji od pet ekipa studenata i tri srednjoškolska tima. Pored njih, boje RAF-a branila je još jedna ekipa, tim FAQ (Petar Prvulović, Nemanja Radosavljević, Filip Stanisavljević i Ivan Petrović) i oni su zauzeli četvrto mesto. Dvadesetčetvoročasovno takmičenje u razvoju mobilnih aplikacija održalo se proteklog vikenda u ESTŠ „Nikola Tesla“ u Kraljevu.

Tema takmičenja je bila „Bezbednost u saobraćaju“, odnosno bezbedna upotreba telefona tokom vožnje. Razvoj ovakve aplikacije za samo 24 sata je bio veoma izazovan, ali smo timskim radom uspeli da dođemo do rešenja koje bi zaista omogućilo bezbednu upotrebu telefona. Mi smo se odlučili da u našoj aplikaciji isključimo svaku potrebu za dodirom i gledanjem telefona, pa smo koristili isključivo glasovne komande i zvučna obaveštenja. Od brojnih mogućnosti smo za zadato vreme uspeli da implementiramo samo neke, kao što su automatsko čitanje poruka, slanje poruka i obavljanje poziva, ali je to bilo dovoljno za uspešnu studiju izvodljivosti.“ – ističe Nenad Božidarević, jedan od članova pobedničkog tima.

Pobednici su veoma zadovoljni svojom aplikacijom i najavljuju nastavak na razvoju iste. Planiraju je i objaviti, jer smatraju da ima veliku upotrebnu vrednost.

border=

Tim RAF, s leva na desno: Nenad Božidarević, Vlado Pajić, Milan Tomić i Robert Žuljević.

2884-raf-pobedio-na-prvom-asdf-hackathon-u-u-kraljevu-2