Урош Галић први у Србији у игрици DotA

Јун, 2018.
Студент РАФ-а Урош Галић први је у Србији у игрици DotA 2! Овим еспортом тренутно се бави преко 12 милиона људи широм света, а Урош је на најпрестижнијем турниру у Сијетлу доказао и званично да је међу 50 најбољих на планети.
Доту 2, а пре тога и обичну Доту, играм већ негде око 10 година, ако не и више, рекреативно. Последњих пар година размишљао сам о томе да почнем да се такмичим јер постоји индивидуални рејтинг играча по ком сам већ неко дуже време био у првих 10-15 играча у Европи, па сам знао да имам потенцијала за то. Негде у августу 2016. године добијам позив у Elements ПроБалкански тим сачињен од играча из Србије, Босне и Хрватске“ – својих почетака радо се присећа успешан гејмер.
Од тог момента до данас Урош остварује мноштво запажених резултата. Са својим тимом квалификовао се на интернационалне турнире у Хрватској и Русији. Са репрезентацијом Србије учествовао је и на светском првенству WESG 2017 , а потом и на регионалном европском такмичењу у Барселони одакле су прошли у завршни део турнира у Кини.
Ван тога, за кратак део времена када је играо ван PG-а са интернационалним тимом HellRaisers квалификовао се нанајпрестижнији DotA2 турнир у години The International7. Тиме је Урош уједно постао први Србин који се квалификовао на овај турнир, који се одржава 7 година уназад, а на коме учествује укупно 18 најбољих екипа из целог света.
Потребно доста времена уложити, ако не у саму игру, онда и у размишјање ван игре, дискусије о стратегијама и све остало што чини један тим добрим. Ваше је само да дате све од себе да остварите најбољи могући пласман и награду… због тога сам био на доста места које иначе не бих имао могућности да посетим, а посебно ми је занимљив концепт такозваних bootcampova, тј. припрема где се тимови окупљају на истом месту и вежбају пред квалификације за битне турнире. Последњи bootcamp био је у Москви“ – закључио је Урош.
О успесима младог гејмера прочитајте овде.

5484-uros-galic-prvi-u-srbiji-u-igrici-dota