Uroš Galić prvi u Srbiji u igrici DotA

Jun, 2018.
Student RAF-a Uroš Galić prvi je u Srbiji u igrici DotA 2! Ovim esportom trenutno se bavi preko 12 miliona ljudi širom sveta, a Uroš je na najprestižnijem turniru u Sijetlu dokazao i zvanično da je među 50 najboljih na planeti.
Dotu 2, a pre toga i običnu Dotu, igram već negde oko 10 godina, ako ne i više, rekreativno. Poslednjih par godina razmišljao sam o tome da počnem da se takmičim jer postoji individualni rejting igrača po kom sam već neko duže vreme bio u prvih 10-15 igrača u Evropi, pa sam znao da imam potencijala za to. Negde u avgustu2016. godine dobijam poziv u Elements ProBalkanski tim sačinjen od igrača iz Srbije, Bosne i Hrvatske“ – svojih početaka rado se priseća uspešan gejmer.
Od tog momenta do danas Uroš ostvaruje mnoštvo zapaženih rezultata. Sa svojim timom kvalifikovao se na internacionalne turnire u Hrvatskoj i Rusiji. Sa reprezentacijom Srbije učestvovao je i na svetskom prvenstvu WESG 2017 , a potom i na regionalnom evropskom takmičenju u Barseloni odakle su prošli u završni deo turnira u Kini.
Van toga, za kratak deo vremena kada je igrao van PG-a sa internacionalnim timom HellRaisers kvalifikovao se nanajprestižniji DotA2 turnir u godini The International7. Time je Uroš ujedno postao prvi Srbin koji se kvalifikovao na ovaj turnir, koji se održava 7 godina unazad, a na kome učestvuje ukupno 18 najboljih ekipa iz celog sveta.
Potrebno dosta vremena uložiti, ako ne u samu igru, onda i u razmišjanje van igre, diskusije o strategijama i sve ostalo što čini jedan tim dobrim. Vaše je samo da date sve od sebe da ostvarite najbolji mogući plasman i nagradu… zbog toga sam bio na dosta mesta koje inače ne bih imao mogućnosti da posetim, a posebno mi je zanimljiv koncepttakozvanih bootcampova, tj. priprema gde se timovi okupljaju na istom mestu i vežbaju pred kvalifikacije za bitne turnire. Poslednji bootcamp bio je u Moskvi“ – zaključio je Uroš.
O uspesima mladog gejmera pročitajte ovde.

5484-uros-galic-prvi-u-srbiji-u-igrici-dota