Мултимедијални дизајн - Мастер студије

masterdizjanСврха изучавања мултимедијалог дизајна у оквиру мастер академских студија јесте формирање савремене, креативне, ликовно и технички образоване, одговорне, професионално специјализоване личности, која је комплетна и квалификована за самостални истраживачки, стваралачки и уметнички рад у области дизајна. 
Мастер студије мултимедијалног дизајна студента чини спремним за креативни рад кроз употребу рачунара и најновијих програма за дизајн. Програм обухвата области графичког дизајна, визуелних комуникација и мултимедија. Програмом је предвиђено савладавање напредних метода и технике обраде дигиталне слике, звука, видеа, илустровања, анимирања и компоновања интерактивног мултимедијалног садржаја.

Назив студијског програма: Мастер академске студије - Мултимедијални дизајн (реакредитован 2021.)
Претходни назив студијског програма: Рачунарски дизајн (акредитован 2016.)
Трајање: 1 година (60 ЕСП бодова)
Звање: Мастер дизајнер
Број студената који се први пут уписују: до 20 студената

Услови за упис:

 • За упис мастер академских студија дизајна на Рачунарском факултету могу конкурисати сви кандидати који су завршили четворогодишње школовање у рангу од 240 ЕСПБ на уметничким академијама и факултетима (у Републици Србији или у иностранству), и то у области графичког дизајна, веб дизајна, индустријског дизајна, архитектуре, сценског дизајна, сценографије, костимографије, модног дизајна, анимације, режије, камере, фотографије, сликарства, графике и вајарства.
  Сви кандидати испитној комисији достављају (на маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите ЈаваСцрипт да бисте је видели., или на ДВД-у посредством студентске службе) биографију и каталог радова који треба да садржи произвољан број ауторских дела из једне од наведених области:
   -анимације
   -мултимедије
   -типографије
   -илустрације
   -фотографије
   -архитектуре

  Квалитет радова утврђује и упоређује комисија, а према академским стандардима Рачунарског факултета. Комисија полаже право на интервју са кандидатима, као додатан вид процене постигнућа, интересовања и мотивисаности кандидата.,
 • Ранг листа кандидата приликом уписа одређује се на основу успешности завршетка претходних студија и положеног пријемног испита пријављених кандидата.
 • Детаљније о упису,
 • Пријемни испит.


Акредитација и дозвола за рад