Сајам послова и пракси за студенте – „JobFair 17“

Сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair17 — Креирај своју будућност!‟ одржаће се 6-7. новембра 2017. године у Згради техничких факултета у Београду. Организатори пројекта су две студентске, аполитичне и непрофитне организације Истек — Локални комитет Beograd и Бест — Локална група Beograd.
Организатори пројекта, студенти волонтери, тринаесту годину заредом помажу колегама да пронађу шансу за запослење и раде на остваривању мисије Сајма — смањење незапослености међу младима и спречавање одлива стручног кадра, проблеми са којима се претежно сусрећемо у области техничких наука у нашој земљи. Сајам посетиоцима, поред каријерног напретка, такође пружа и прилику за лични и професионални развој кроз учешће у многим пропратним садржајима  „JobFair‟-а.
„JobFair‟ годинама уназад представља везу између студената, компанија и образовног система у нашој земљи. Студенти и дипломци ће имати шансу да се кроз директан контакт упознају са компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких области и тиме стекну увид у тренутну потражњу тржишта као и која су то знања и вештине тренутно најпотребнија како би се дошло до запослења. Посетиоци ће имати прилику да бесплатно присуствују трибинама на актуелне теме које ће држати стручњаци и представници компанија, учествују у симулацији Разговора за посао са преко 10 компанија, за које се могу пријавити путем овог линка. Од ове године додатни садржај едукативног дела Сајма чини и интерактивна радионица „Case Study‟ у којој ће учесници решавати проблем дат од стране компаније у реалном времену заједно са својим тимом и имаће стручну помоћ коју ће пружити ментори из компанија. Пријаве за Case Study радионицу се налазе на следећем линку и отворене су до 29. октобра.
За више информација можете посетити сајт www.jobfair.rs или нас пратити на нашој Facebook страници.

4601-sajam-poslova-i-praksi-za-studente-xa-jobfair-17-xa