Студенти РАФ-а на такмичењу у Румунији

Урош Рајковић, Игор Кабиљо и Никола Тодоровић, студенти Рачунарског факултета, предвођени професором Драганом Урошевићем, боравиће од 19.10.2006. до 21.10.2006. године у главном граду Румуније, на регионалном такмичењу у области програмирања.

Ради се о екипном такмичењу за студенте из држава југоисточне Европе, које организује ACM (Association for Computer Machinery) под покровитељством компаније IBM. Такмичење се заснива на решавању алгоритамских математичких задатака, у којем заједно учествују сви чланови једне екипе. Победничка екипа биће она која, за одређено време (5 часова), тачно реши највише задатака.

Ове године на такмичење се пријавило преко тридесет екипа из разних земаља. Две најбоље екипе, својим пласманом, обезбеђују себи учешће на светском такмичењу које ће се одржати у Јапану.

Нашим студентима је ово други пут за редом како учествују на такмичењу које се сваке године у исто време одржава у Румунији. Надамо се да ће доказати своје већ проверене способности и знања, и заузети неко од водећих места у пласману.

Желимо им много среће!!!

761-studenti-raf-a-na-takmicenju-u-rumuniji