Studenti RAF-a na takmičenju u Rumuniji

Uroš Rajković, Igor Kabiljo i Nikola Todorović, studenti Računarskog fakulteta, predvođeni profesorom Draganom Uroševićem, boraviće od 19.10.2006. do 21.10.2006. godine u glavnom gradu Rumunije, na regionalnom takmičenju u oblasti programiranja.

Radi se o ekipnom takmičenju za studente iz država jugoistočne Evrope, koje organizuje ACM (Association for Computer Machinery) pod pokroviteljstvom kompanije IBM. Takmičenje se zasniva na rešavanju algoritamskih matematičkih zadataka, u kojem zajedno učestvuju svi članovi jedne ekipe. Pobednička ekipa biće ona koja, za određeno vreme (5 časova), tačno reši najviše zadataka.

Ove godine na takmičenje se prijavilo preko trideset ekipa iz raznih zemalja. Dve najbolje ekipe, svojim plasmanom, obezbeđuju sebi učešće na svetskom takmičenju koje će se održati u Japanu.

Našim studentima je ovo drugi put za redom kako učestvuju na takmičenju koje se svake godine u isto vreme održava u Rumuniji. Nadamo se da će dokazati svoje već proverene sposobnosti i znanja, i zauzeti neko od vodećih mesta u plasmanu.

Želimo im mnogo sreće!!!

761-studenti-raf-a-na-takmicenju-u-rumuniji