Računarski fakultet bez konkurencije na „Ecode reloaded“

Studenti Računarskog fakulteta osvojili su prva tri mesta na upravo održanom takmičenju u programiranju „Ecode reloaded“. Na prvom mestu je student treće godine Igor Kabiljo, dok su studenti prve, odnosno druge godine Miloš Stanković i Srećko Toroman zauzeli drugo i treće mesto. Ni ostali predstavnici Računarskog fakulteta nisu imali ozbiljnu konkurenciju – sedam od prvih deset mesta pripadaju našim studentima, koji su pokupili skoro sve nagrade. Pored „prve trojke“, sjajne rezultate su postigli i Relja Petrović (četvrto mesto), Saša Šijak (peto mesto), Andrija Jovanović (sedmo mesto) i Ivan Bocić (deseto mesto).

„Ecode reloaded“, takmičenje koje organizuje EESTEC (Udruženje studenata elektrotehnike – lokalni komitet Beograd) i kompanija TopCoder, održano je 4. decembra na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Takmičenje se sastoji iz tri algoritamska problema koje takmičari rešavaju u programskom jeziku po izboru (C++, Java, C#, VB.NET).

Najbolji su od sponzora dobili iPod, Flash drive i bežični miš. Sponzor ovog događaja bio je i CET, koji je obezbedio računarsku literaturu za prvih deset takmičara, iz oblasti Jave, C#, .NET, XML i druge stručne knjige.

Fotografije sa takmičenja možete pogledati u galeriji.

861-racunarski-fakultet-bez-konkurencije-na-ecode-reloaded