Рачунарски факултет у посети Јагодини

Тим за односе с јавношћу Рачунарског факултета је током протекле недеље био у посети Јагодини. Успостављена је сарадња са Гимназијом „Светозар Марковић“ и Електротехничком и грађевинском школом „Никола Тесла“. Договорено је да наведене школе посете Рачунарски факултет крајем јануара следеће године.

Том приликом ученици и професори ће бити упознати са програмом основних струковних и академских студија, начином студирања, студентским животом и активностима. Нарочита пажња биће посвећена секцијама за роботику и gaming. Гости ће имати прилику и да се упознају са рачунарском опремом и софтвером који стоји на располагању студентима и професорима (HP Blade, IBM, Microsoft, Cisco).

Ова акција је део велике промоције Рачунарског факултета коју организујемо са већим бројем средњих стручних школа из Београда и Србије. Циљ је приближавање информатике и информационих технологија ученицима, матурантима и професорима средњих школа и представљање могућности развоја каријере у области информатике и рачунарског инжењеринга.

865-racunarski-fakultet-u-poseti-jagodini