Računarski fakultet u poseti Jagodini

Tim za odnose s javnošću Računarskog fakulteta je tokom protekle nedelje bio u poseti Jagodini. Uspostavljena je saradnja sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ i Elektrotehničkom i građevinskom školom „Nikola Tesla“. Dogovoreno je da navedene škole posete Računarski fakultet krajem januara sledeće godine.

Tom prilikom učenici i profesori će biti upoznati sa programom osnovnih strukovnih i akademskih studija, načinom studiranja, studentskim životom i aktivnostima. Naročita pažnja biće posvećena sekcijama za robotiku i gaming. Gosti će imati priliku i da se upoznaju sa računarskom opremom i softverom koji stoji na raspolaganju studentima i profesorima (HP Blade, IBM, Microsoft, Cisco).

Ova akcija je deo velike promocije Računarskog fakulteta koju organizujemo sa većim brojem srednjih stručnih škola iz Beograda i Srbije. Cilj je približavanje informatike i informacionih tehnologija učenicima, maturantima i profesorima srednjih škola i predstavljanje mogućnosti razvoja karijere u oblasti informatike i računarskog inženjeringa.

865-racunarski-fakultet-u-poseti-jagodini