Сарадња РАФ-а и IBM-a

Компанија IBM и Рачунарски факултет (РАФ) у Београду потписали су начелни споразум којим се уређује будућа сарадња у периоду од пет година, с почетком од школске 2007/2008. године. Ова сарадња ће омогућити да RAF спроводи образовне програме базиране на IBМ методологији, производима и ИТ решењима.

Уговор о намерама ће заживети од јесени чиме почињемо да стварамо стручњаке који требају овој земљи, а који ће бити упознати са IBM технологијама. Наши корисници су велики системи и владине институције“, рекао је Милош Ђурковић. „Желимо да обучимо младе људе не само да користе већ и да развијају решења базирана на IBM технологијама“.

Ми смо једини факултет у Србији који је 100% фокусиран на рачунарство. Што се тиче IBM, они су присутни код нас већ дуго али нема довољно стручњака. Наша је идеја да студенти који већ следеће године дипломирају буду упознати са IBM технологијама“, нагласио је Стеван Милинковић.

Заинтересованим студентима биће омогућено и даље усавршавање на специјализованим курсевима и IBM сертификација за софтвер и хардвер. Студенти ће моћи и да бесплатно користе одређене програме доступне на интернету, док ће факултет имати помоћ у имплементацији и коришћењу IBM производа у смислу курсева и научно-истраживачког рада. Потписници споразума су Милош Ђурковић, генерални директор IBM Србија и проф. др Стеван Милинковић, декан Рачунарског факултета.

742-saradnja-raf-a-i-ibm-a-742