Saradnja RAF-a i IBM-a

Kompanija IBM i Računarski fakultet (RAF) u Beogradu potpisali su načelni sporazum kojim se uređuje buduća saradnja u periodu od pet godina, s početkom od školske 2007/2008. godine. Ova saradnja će omogućiti da RAF sprovodi obrazovne programe bazirane na IBM metodologiji, proizvodima i IT rešenjima.

Ugovor o namerama će zaživeti od jeseni čime počinjemo da stvaramo stručnjake koji trebaju ovoj zemlji, a koji će biti upoznati sa IBM tehnologijama. Naši korisnici su veliki sistemi i vladine institucije“, rekao je Miloš Đurković. „Želimo da obučimo mlade ljude ne samo da koriste već i da razvijaju rešenja bazirana na IBM tehnologijama“.

Mi smo jedini fakultet u Srbiji koji je 100% fokusiran na računarstvo. Što se tiče IBM, oni su prisutni kod nas već dugo ali nema dovoljno stručnjaka. Naša je ideja da studenti koji već sledeće godine diplomiraju budu upoznati sa IBM tehnologijama“, naglasio je Stevan Milinković.

Zainteresovanim studentima biće omogućeno i dalje usavršavanje na specijalizovanim kursevima i IBM sertifikacija za softver i hardver. Studenti će moći i da besplatno koriste određene programe dostupne na internetu, dok će fakultet imati pomoć u implementaciji i korišćenju IBM proizvoda u smislu kurseva i naučno-istraživačkog rada. Potpisnici sporazuma su Miloš Đurković, generalni direktor IBM Srbija i prof. dr Stevan Milinković, dekan Računarskog fakulteta.

742-saradnja-raf-a-i-ibm-a-742