Велики успех студената РАФ-а на Extreme Challenge такмичењу

Royal Air Force, екипа Рачунарског факултета из Beogradа коју чине Никола Тодоровић, Игор Кабиљо и Урош Рајковић заузели су 4. место у веома оштрој конкуренцији на Extreme challenge такмичењу, које се седми пут одржава на Univerzitetu за технологију и економију у Будимпешти. На конференцији за штампу, одржаној тим поводом, студенти су поделили своја искуства и утиске са такмичења и представили даље планове.

У првом кругу такмичења, које се састоји од неколико задатака алгоритамског типа и одвија преко Interneta, Royal Air Force су заузели девето место, што их је одвело на финале, уз подршку Рачунарског факултета. Такмичење има за циљ да представи најбоље људе из области компјутерских наука у екстемним условима, па финални део такмичења траје непрекидно 24 часа. Наши момци су се похвалили да је концентрација почела да их попушта тек после двадесетак часова, али су до краја дали све од себе, док је било тимова који су попустили и заспали.

Задатак такмичења је био направити софтверске компоненте, односно вештачку интелигенцију која управља различитим деловима свемирског брода, на тај начин да се програми сами „обрачунавају“ између себе. Софтвер који су направили наши момци „потукао“ је 17 других бродова, док су побеђени само 4 пута. Ово је велики напредак од прошле године када су били деветнаести, што је прокоментарисао и водитељ на завршној церемонији.

На крају су најавили су учешће на ACM и Imagine Cup такмичењима на којима су већ учествовали па се надамо великом успеху ове године. Декан Рачунарског факултета, Стеван Милинковић рекао је да је поносан на успехе својих студената и истакао да ће увек имати подршку факултета за овакве активности.

745-veliki-uspeh-studenata-raf-a-na-extreme-challenge-takmicenju-745