Игор Кабиљо други на Ultimate Coding Challenge

Компанија Pexim Solutions је у циљу промовисања младих и талентованих људи, спремних да своје вештине одмере у конкуренцији најинвентивнијих програмера у Србији, 3. јуна 2008. организовала први „Ultimate Coding Challenge“ турнир.

Награде ове године освојили су: Рајко Ненадов (Природно-математички факултет, Нови Сад) – прво место, Игор Кабиљо (Рачунарски факултет, Београд) – друго, Мирослав Богдановић (Математичка гимназија) – треће место. Тројица првопласираних учесника као награду освојили су нотебоок рачунаре, а посебна награда уручена је Aлексaндру Андрејевићу (Гимназија „Јован Јовановић Змај“, Нови Сад) који је као најмлађи учесник ушао у групу од дванаест такмичара који су освојили поене.

Такмичари су одмеравали своја знања и умеће у решавању алгоритамских проблема у задатом времену. Након фазе решавања проблема, учесници су могли да освоје додатне поене проналажењем грешака у решењима других такмичара.

Компанија Pexim тренутно броји више од 400 запослених, са тенденцијом даљег повећавања. У прилог томе говори и податак да је од почетка 2008. године запослено преко 80 кандидата, а на Pexim-овом сајту постоји стално отворен конкурс за више позиција. У циљу ангажовања што квалитетнијих кадрова, компанија Pexim Solution ће за све такмичаре који су освојили бар један поен направити адекватну понуду за пословну сарадњу.

Фотографије можете погледати у галерији.

980-igor-kabiljo-drugi-na-ultimate-coding-challenge