Igor Kabiljo drugi na Ultimate Coding Challenge

Kompanija Pexim Solutions je u cilju promovisanja mladih i talentovanih ljudi, spremnih da svoje veštine odmere u konkurenciji najinventivnijih programera u Srbiji, 3. juna 2008. organizovala prvi „Ultimate Coding Challenge“ turnir.

Nagrade ove godine osvojili su: Rajko Nenadov (Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad) – prvo mesto, Igor Kabiljo (Računarski fakultet, Beograd) – drugo, Miroslav Bogdanović (Matematička gimnazija) – treće mesto. Trojica prvoplasiranih učesnika kao nagradu osvojili su notebook računare, a posebna nagrada uručena je Aleksandru Andrejeviću (Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad) koji je kao najmlađi učesnik ušao u grupu od dvanaest takmičara koji su osvojili poene.

Takmičari su odmeravali svoja znanja i umeće u rešavanju algoritamskih problema u zadatom vremenu. Nakon faze rešavanja problema, učesnici su mogli da osvoje dodatne poene pronalaženjem grešaka u rešenjima drugih takmičara.

Kompanija Pexim trenutno broji više od 400 zaposlenih, sa tendencijom daljeg povećavanja. U prilog tome govori i podatak da je od početka 2008. godine zaposleno preko 80 kandidata, a na Pexim-ovom sajtu postoji stalno otvoren konkurs za više pozicija. U cilju angažovanja što kvalitetnijih kadrova, kompanija Pexim Solution će za sve takmičare koji su osvojili bar jedan poen napraviti adekvatnu ponudu za poslovnu saradnju.

Fotografije možete pogledati u galeriji.

980-igor-kabiljo-drugi-na-ultimate-coding-challenge