James Joyce и студенти РАФ-а

Учити језик на Рачунарском факултету не значи само овладати језичким структурама или се уско оријентисати на разумевање стручних текстова. Учење језика обухвата познавање историје језика, историје и обичаја народа који тим језиком говоре, читање књижевних текстова у оригиналу, певање песама…

У оквиру часова енглеског језика, да би разумели свет у коме живе, студенти на првој години, између осталог, слушају о проблемима са којима се у својој историји сусретао Ирски народ. На другој години, као обавезну лектиру студенти читају приповетке из збирке Даблинци чувеног ирског писца James Joyce-а.

Стога је међународна књижевна манифестација под називом: „James Joyce, центар и обод“ која је окупила највеће поклонике и изучаваоце дела овог писца, изванредна прилика да љубитељи писане речи, а њих није мало на Рачунарском факултету, сазнају више о James Joyce-у, једном од најзначајнијих аутора светске савремене литературе. Манифестација обухвата конференцију, изложбу, предавања, промоцију књига, филмове и музику.

Active Image

James Joyce

Студенти I и II године су у оквиру редовног часа енглеског језика посетили изложбу састављену од низа панела, на којима је текстом и фотографијама описан и приказан живот и рад James Joyce-а. Студенти су такође гледали три документарна филма која се баве завештањем овог великана савременом добу као и контраверзним реакцијама коју је изазвао његов чувени роман Uliks како код критичара, тако и код читалачке публике.

Ако желите да сазнате више о овој манифестацији можете посетити адресу:

http://joycesocietybelgrade.blogspot.com.

908-james-joyce-i-studenti-raf-a