James Joyce i studenti RAF-a

Učiti jezik na Računarskom fakultetu ne znači samo ovladati jezičkim strukturama ili se usko orijentisati na razumevanje stručnih tekstova. Učenje jezika obuhvata poznavanje istorije jezika, istorije i običaja naroda koji tim jezikom govore, čitanje književnih tekstova u originalu, pevanje pesama…

U okviru časova engleskog jezika, da bi razumeli svet u kome žive, studenti na prvoj godini, između ostalog, slušaju o problemima sa kojima se u svojoj istoriji susretao Irski narod. Na drugoj godini, kao obaveznu lektiru studenti čitaju pripovetke iz zbirke Dablinci čuvenog irskog pisca James Joyce-a.

Stoga je međunarodna književna manifestacija pod nazivom: „James Joyce, centar i obod“ koja je okupila najveće poklonike i izučavaoce dela ovog pisca, izvanredna prilika da ljubitelji pisane reči, a njih nije malo na Računarskom fakultetu, saznaju više o James Joyce-u, jednom od najznačajnijih autora svetske savremene literature. Manifestacija obuhvata konferenciju, izložbu, predavanja, promociju knjiga, filmove i muziku.

Active Image

James Joyce

Studenti I i II godine su u okviru redovnog časa engleskog jezika posetili izložbu sastavljenu od niza panela, na kojima je tekstom i fotografijama opisan i prikazan život i rad James Joyce-a. Studenti su takođe gledali tri dokumentarna filma koja se bave zaveštanjem ovog velikana savremenom dobu kao i kontraverznim reakcijama koju je izazvao njegov čuveni roman Uliks kako kod kritičara, tako i kod čitalačke publike.

Ako želite da saznate više o ovoj manifestaciji možete posetiti adresu:

http://joycesocietybelgrade.blogspot.com.

908-james-joyce-i-studenti-raf-a