Računarski fakultet na WSEAS

Od 2. do 4. maja 2008. na Tehničkom univerzitetu u Sofiji, Bugarska, održane su paralelno četiri međunarodne konferencije u organizaciji WSEAS (World Scientific and Engineering Academy and Society), na kojima je učestvovao i profesor Računarskog fakulteta Dragan Z. Šaletić:

  • 9. WSEAS Međunarodna konferencija o neuralnim mrežama (NN’08)
  • 9. WSEAS Međunarodna konferencija o rasplinutim (fazi) sistemima (FS’08)
  • 9. WSEAS Međunarodna konferencija o evolucionom računarstvu (EC’08)
  • 10. WSEAS Međunarodna konferencija o matematičkim metodama i računskim metodama u elektrotehnici (MMACTEE’08).

Na čelu međunarodnog programskog komiteta konferencija bili su prof. L. A. Zadeh, osnivač teorije rasplinutih skupova, i J. Kacprzyk, značajno ime u oblasti rasplinutih sistema.

Na 9. WSEAS Međunarodnoj konferenciji o rasplinutim sistemima sa radom pod nazivom „A Contribution to the Design of Stable Fuzzy Controllers“ učestvovao je i profesor Dragan Z. Šaletić. Koautor na ovom radu je prof. Nikos E. Mastorakis, izvršni direktor WSEAS-a i direktor Laboratorije za računarsku nauku na Grčkoj mornaričkoj akademiji u Pireju. Njihov rad je iz kategorije pozvanih radova. Rad je prošao recenzentsku proceduru u kojoj je od 523 prijavljena rada za Konferenciju prihvaćeno 210 radova, na osnovu recenzija više nezavisnih recenzenata. Rad je objavljen u zbornicima radova u štampanom obliku, na CD-u i kao e-biblioteka. Urednici ovih zbornika su L. A. Zadeh i J. Kacprzyk. Za detaljnije informacije možete se obratiti prof. Šaletiću.

943-racunarski-fakultet-na-wseas