Royal Air Force у финалу Challenge 24

Ове године су се на такмичење Challenge 24 пријавиле три екипе Рачунарског факултета – Royal Air Force (Реља Петровић, Срећко Тороман и Игор Кабиљо), GGNORE (Aдела Мазникар, Андрија Јовановић и Иван Боцић) и Royal Air Force бета винг (Саша Шијак, Влајко Стојановић и Димитар Мишчев). Најбољи резултат на квалификацијама, одржаним у недељу, постигла је (најискуснија) екипа Royal Air Force, који ће учествовати у финалу.

Challenge 24 је екипно такмичење (трочлане екипе) и није обавезно да такмичари буду студенти. Квалификације трају 5 часова, ради се осам алгоритамских задатака, а на резултат утиче и време потребно за израду задатака. На финале пролази 30 екипа – екипе која су освојиле прва 3 места претходне године аутоматски се квалификују и 27 екипа које су прошле квалификације. Избор програмских језика је слободан.

Наша најбоља екипа је урадила 7 задатака, а само три екипе су успеле да ураде свих 8. Друга два наша тима урадила су по 2 задатка и нису прошли у финале. Што се тиче осталих екипа из Србије, екипа из Ниша је заузела 32. место (могу да уђу у финале ако одустане довољно екипа), екипа из Новог Сада 36. место, а екипа ЕТФ-а из Београда 128. место. Royal Air Force је, иначе, прошле године заузео 4. место у финалу, а надамо се да ће ове године бити још бољи. Финале ће се одржати у почетком маја у Будимпешти.

898-royal-air-force-u-finalu-challenge-24