Royal Air Force u finalu Challenge 24

Ove godine su se na takmičenje Challenge 24 prijavile tri ekipe Računarskog fakulteta – Royal Air Force (Relja Petrović, Srećko Toroman i Igor Kabiljo), GGNORE (Adela Maznikar, Andrija Jovanović i Ivan Bocić) i Royal Air Force beta ving (Saša Šijak, Vlajko Stojanović i Dimitar Miščev). Najbolji rezultat na kvalifikacijama, održanim u nedelju, postigla je (najiskusnija) ekipa Royal Air Force, koji će učestvovati u finalu.

Challenge 24 je ekipno takmičenje (tročlane ekipe) i nije obavezno da takmičari budu studenti. Kvalifikacije traju 5 časova, radi se osam algoritamskih zadataka, a na rezultat utiče i vreme potrebno za izradu zadataka. Na finale prolazi 30 ekipa – ekipe koja su osvojile prva 3 mesta prethodne godine automatski se kvalifikuju i 27 ekipa koje su prošle kvalifikacije. Izbor programskih jezika je slobodan.

Naša najbolja ekipa je uradila 7 zadataka, a samo tri ekipe su uspele da urade svih 8. Druga dva naša tima uradila su po 2 zadatka i nisu prošli u finale. Što se tiče ostalih ekipa iz Srbije, ekipa iz Niša je zauzela 32. mesto (mogu da uđu u finale ako odustane dovoljno ekipa), ekipa iz Novog Sada 36. mesto, a ekipa ETF-a iz Beograda 128. mesto. Royal Air Force je, inače, prošle godine zauzeo 4. mesto u finalu, a nadamo se da će ove godine biti još bolji. Finale će se održati u početkom maja u Budimpešti.

898-royal-air-force-u-finalu-challenge-24