Тим РАФ-а на Challenge 24 такмичењу

На финале такмичења Challenge24 ове године се, као и претходних, пласирала екипа са Рачунарског факултета коју чине Реља Петровић, Срећко Тороман и Игор Кабиљо. Финале ће се одржати од 2-4. маја у Будимпешти. Само такмичење траје 24 сата, а задаци покривају разне области програмирања. Такмичари ће моћи да користе своје рачунаре, књиге, програме – све осим интернета.

Ако и Ви желите да се прикључите такмичењима алгоритамског типа, следеће на коме учествује Рачунарски факултет је АCМ. То је студентско такмичење које се организује у два нивоа – регионалне квалификације и финале.

На финале пролази најбољи из сваке регије, и још пар додатно позваних тимова (укупно 30-ак тимова). Регионалне квалификације се одржавају у јесен, а финале током лета. Рачунарски факултет се такмичи у регији где се, поред Србије, такмиче Украјина, Румунија, Бугарска, Грчка, Турска и још неколико земаља из околине. Регионално такмичење се одржава у Букурешту.

Да би се изабрао најбољи тим који ће представљати RAF на том такмичењу, избор екипе вршиће се на основу рејтинга из алгоритама на TopCoderu. У конкуренцију улазе студенти који су се такмичили бар 5 пута, и бар једном после 1. јула 2008. Сваком такмичару се рачуна максимални рејтинг, не рачунајући такмичења пре 1. јула, као ни прва 4 такмичења тог такмичара (не рачуна се ни рејтинг са којим такмичар уђе у јул месец), закључно са даном када треба да се пошаљу пријаве за ACM (15-20. септембар). Такмичари се сортирају по овом максималном рејтингу, и првих 6 ће представљати Рачунарски факултет (први и други тим са по 3 такмичара).

912-tim-raf-a-na-challenge-24-takmicenju