Tim RAF-a na Challenge 24 takmičenju

Na finale takmičenja Challenge24 ove godine se, kao i prethodnih, plasirala ekipa sa Računarskog fakulteta koju čine Relja Petrović, Srećko Toroman i Igor Kabiljo. Finale će se održati od 2-4. maja u Budimpešti. Samo takmičenje traje 24 sata, a zadaci pokrivaju razne oblasti programiranja. Takmičari će moći da koriste svoje računare, knjige, programe – sve osim interneta.

Ako i Vi želite da se priključite takmičenjima algoritamskog tipa, sledeće na kome učestvuje Računarski fakultet je ACM. To je studentsko takmičenje koje se organizuje u dva nivoa – regionalne kvalifikacije i finale.

Na finale prolazi najbolji iz svake regije, i još par dodatno pozvanih timova (ukupno 30-ak timova). Regionalne kvalifikacije se održavaju u jesen, a finale tokom leta. Računarski fakultet se takmiči u regiji gde se, pored Srbije, takmiče Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i još nekoliko zemalja iz okoline. Regionalno takmičenje se održava u Bukureštu.

Da bi se izabrao najbolji tim koji će predstavljati RAF na tom takmičenju, izbor ekipe vršiće se na osnovu rejtinga iz algoritama na TopCoderu. U konkurenciju ulaze studenti koji su se takmičili bar 5 puta, i bar jednom posle 1. jula 2008. Svakom takmičaru se računa maksimalni rejting, ne računajući takmičenja pre 1. jula, kao ni prva 4 takmičenja tog takmičara (ne računa se ni rejting sa kojim takmičar uđe u jul mesec), zaključno sa danom kada treba da se pošalju prijave za ACM (15-20. septembar). Takmičari se sortiraju po ovom maksimalnom rejtingu, i prvih 6 će predstavljati Računarski fakultet (prvi i drugi tim sa po 3 takmičara).

912-tim-raf-a-na-challenge-24-takmicenju