Завршено регионално ACM такмичење

Регионално АCM International Collegiate Programming такмичење је одржано од 16. до 19. октобра 2008. у Букурешту. Учествовало је укупно 44 екипе из следећих земаља: Румунија, Бугарска, Македонија, Украјина, Молдавија, Израел, Турска и Сбија. Рачунарски факултет је имао две екипе: РАФ-1: Маја Кабиљо (I година), Реља Петровић (II година), Игор Кабиљио (IV година) и РАФ-2: Мирослав Богдановић (I година), Милош Станковић (II година), Андрија Јовановић (IV година).

Такмичење је екипно, а у току пет сати решава се девет проблема. Екипа РАФ-1 заузела је 18. место (са 5 решених проблема), а РАФ-2 28 место (3 решена проблема).

Прво место освојила је екипа Taras Shevchenko Kiev National University из Украјине, која се тако пласирала на ACM финално такмичење (април 2009. године). Другопласирана екипа има шансе да учествује у финалу, али то се одређује на основу резултата на другим регионалним такмичењима.

Из Србије су учествовале још две екипе чији спонзор је био Мајкрософтов развојни центар у Београду. Једну су чинили студенти ПМФ-а из Новог Сада (заузели 13. место), другу студенти Београдског универзитета (заузели 22. место).

1050-zavrseno-regionalno-acm-takmicenje