Završeno regionalno ACM takmičenje

Regionalno ACM International Collegiate Programming takmičenje je održano od 16. do 19. oktobra 2008. u Bukureštu. Učestvovalo je ukupno 44 ekipe iz sledećih zemalja: Rumunija, Bugarska, Makedonija, Ukrajina, Moldavija, Izrael, Turska i Sbija. Računarski fakultet je imao dve ekipe: RAF-1: Maja Kabiljo (I godina), Relja Petrović (II godina), Igor Kabiljio (IV godina) i RAF-2: Miroslav Bogdanović (I godina), Miloš Stanković (II godina), Andrija Jovanović (IV godina).

Takmičenje je ekipno, a u toku pet sati rešava se devet problema. Ekipa RAF-1 zauzela je 18. mesto (sa 5 rešenih problema), a RAF-2 28 mesto (3 rešena problema).

Prvo mesto osvojila je ekipa Taras Shevchenko Kiev National University iz Ukrajine, koja se tako plasirala na ACM finalno takmičenje (april 2009. godine). Drugoplasirana ekipa ima šanse da učestvuje u finalu, ali to se određuje na osnovu rezultata na drugim regionalnim takmičenjima.

Iz Srbije su učestvovale još dve ekipe čiji sponzor je bio Majkrosoftov razvojni centar u Beogradu. Jednu su činili studenti PMF-a iz Novog Sada (zauzeli 13. mesto), drugu studenti Beogradskog univerziteta (zauzeli 22. mesto).

1050-zavrseno-regionalno-acm-takmicenje