Održano finale Raf Challenge 2009

U nedelju 17. maja 2009. održano je finale prvog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2009“, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Prvo mesto i laptop osvojio je Nebojša Muljava iz ETŠ „Nikola Tesla“ iz Beograda. Drugu nagradu dobio je Miloš Jeremić iz Knjaževačke gimnazije, mobilni telefon i licencu ESET antivirusa obezbedile su kompanije CET i Extreme. Treće mesto osvojio je Aleksandar Jevtić, koji je kao nagradu dobio Cisco CCNA kurs  i licencu ESET antivirusa. Nagrađen je zahvaljujući kompanijama RootPlanet i Extreme.

Komisija posebno pohvaljuje tri rada. Aleksandar Bukva je za svoj rad dobio eksterni hard disk, dok su Nemanja Miljković i Nikola Divac nagrađeni štampačima koje je poklonila kompanija ComTrade.

„RAF Challenge 2009“ je informatičko takmičenje za učenike srednjih škola iz Srbije. Na adresu Računarskog fakulteta stiglo je oko 80 radova, od tog broja 40 je pozvano na finale takmičenja. Svi finalisti su, pored glavnih, dobili neku od sledećih nagrada: kompjuterska literatura, usb flash memorije, paketi licencnog softvera. Ove nagrade obezbedili smo zahvaljujući sledećim sponzorima: Romsym Data, Itipo, SkyExpress, Mikro knjiga, Kompjuter biblioteka, Portalibris, Svet kompjutera i HSM.

Čestitke svim nagrađenim takmičarima!

Fotografije sa finala takmičenja možete pogledati u galeriji.

1206-odrzano-finale-raf-challenge-2009