Студент РАФ-а на Универзијади

Немања Брачко, студент треће године Рачунарског факултета, један је од запослених у ИТ сектору 25. Универзијаде, која је одржана од 1. до 12. јула у Београду. Иако је такмичарски део завршен, за запослене и волонтере на Универзијади остало је још доста посла.

До почетка такмичења било је потребно поставити сву опрему. Пре свега, подићи мрежу са Cisco уређајима, поставити рачунаре, штампаче, VoIP телефоне. Мој тим је радио у Вршцу у дворани „Миленијум“, затим у Инђији на стадиону ФК Инђија, у Универзитетском селу и на теренима „Милан Gale Мушкатировић“ у Београду. За време Универзијаде био сам задужен за објекат „Милан Gale Мушкатировић“, „добио сам“ тим од 5 техничара и 50-так IT time & scoring волонтера, који су били задужени за вођење резултата на laptopовима.“ – прича Немања, једини представник РАФ-а на овом студентском такмичењу.

Пре Универзијаде, Немања Брачко је волонтирао на Final four такмичењу и био једини волонтер који је радио у два сектора: акредитације и ИТ сектор. На акредитацијама је радио класичну обраду слике и припрему за штампу, док је за ИТ сектор било потребно познавање мрежа, инсталација, како оперативног система, тако и разних програма, као и њихово коришћење и обука корисника. Рад на Final four-у му је, уједно, био и препорука за Универзијаду.

1256-student-raf-a-na-univerzijadi