Student RAF-a na Univerzijadi

Nemanja Bračko, student treće godine Računarskog fakulteta, jedan je od zaposlenih u IT sektoru 25. Univerzijade, koja je održana od 1. do 12. jula u Beogradu. Iako je takmičarski deo završen, za zaposlene i volontere na Univerzijadi ostalo je još dosta posla.

Do početka takmičenja bilo je potrebno postaviti svu opremu. Pre svega, podići mrežu sa Cisco uređajima, postaviti računare, štampače, VoIP telefone. Moj tim je radio u Vršcu u dvorani „Milenijum“, zatim u Inđiji na stadionu FK Inđija, u Univerzitetskom selu i na terenima „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu. Za vreme Univerzijade bio sam zadužen za objekat „Milan Gale Muškatirović“, „dobio sam“ tim od 5 tehničara i 50-tak IT time & scoring volontera, koji su bili zaduženi za vođenje rezultata na laptopovima.“ – priča Nemanja, jedini predstavnik RAF-a na ovom studentskom takmičenju.

Pre Univerzijade, Nemanja Bračko je volontirao na Final four takmičenju i bio jedini volonter koji je radio u dva sektora: akreditacije i IT sektor. Na akreditacijama je radio klasičnu obradu slike i pripremu za štampu, dok je za IT sektor bilo potrebno poznavanje mreža, instalacija, kako operativnog sistema, tako i raznih programa, kao i njihovo korišćenje i obuka korisnika. Rad na Final four-u mu je, ujedno, bio i preporuka za Univerzijadu.

1256-student-raf-a-na-univerzijadi