Успех студената РАФ-а на међународном такмичењу

Две екипе студената Рачунарског факултета, Royal Air Force (Маја Кабиљо, Војин Катић и Мирослав Богдановић) и Royal Air Fork (Срећко Тороман, Андрија Јовановић, Милош Станковић), учествовале су на међународном такмичењу алгоритамског типа ACM International Collegiate Programming Contest. Royal Air Force је заузела 18. место на ранг листи као најбоље пласиран српски тим.

Наш најбољи тим је морао да реши 11 припремљених задатака за пет сати. На такмичењу, које је одржано од 15. до 18. октобра у Букурешту, учествовало је 45 тимова из шест земаља: Бугарска, Македонија, Румунија, Србија, Турска и Украјина. Најбољи је био тим из Украјине, који је урадио 9 задатака.

Ово су добри резултати, с обзиром на то да је наша регија прилично јака у програмирању и скоро су исти као прошлогодишњи. Ипак, мислим да може и боље, само да се мало више уиграмо као тимови. Мој тим, на пример, никада раније није радио такмичење у том саставу, а пошто смо прилично касно формирали тимове није ни било времена.“ – навела је Маја Кабиљо. Она је најавила да ће се од ове године организовати неколико припремних такмичења на РАФ-у, која ће служити као изборна такмичења за ACM следеће године.

Фотографије са такмичења можете погледати у галерији.

1305-uspeh-studenata-raf-a-na-medjunarodnom-takmicenju