Uspeh studenata RAF-a na međunarodnom takmičenju

Dve ekipe studenata Računarskog fakulteta, Royal Air Force (Maja Kabiljo, Vojin Katić i Miroslav Bogdanović) i Royal Air Fork (Srećko Toroman, Andrija Jovanović, Miloš Stanković), učestvovale su na međunarodnom takmičenju algoritamskog tipa ACM International Collegiate Programming Contest. Royal Air Force je zauzela 18. mesto na rang listi kao najbolje plasiran srpski tim.

Naš najbolji tim je morao da reši 11 pripremljenih zadataka za pet sati. Na takmičenju, koje je održano od 15. do 18. oktobra u Bukureštu, učestvovalo je 45 timova iz šest zemalja: Bugarska, Makedonija, Rumunija, Srbija, Turska i Ukrajina. Najbolji je bio tim iz Ukrajine, koji je uradio 9 zadataka.

Ovo su dobri rezultati, s obzirom na to da je naša regija prilično jaka u programiranju i skoro su isti kao prošlogodišnji. Ipak, mislim da može i bolje, samo da se malo više uigramo kao timovi. Moj tim, na primer, nikada ranije nije radio takmičenje u tom sastavu, a pošto smo prilično kasno formirali timove nije ni bilo vremena.“ – navela je Maja Kabiljo. Ona je najavila da će se od ove godine organizovati nekoliko pripremnih takmičenja na RAF-u, koja će služiti kao izborna takmičenja za ACM sledeće godine.

Fotografije sa takmičenja možete pogledati u galeriji.

1305-uspeh-studenata-raf-a-na-medjunarodnom-takmicenju