Одржано финале Raf Challenge 2010

У суботу 22. маја 2010. године одржано је финале другог информатичког такмичења за ученике средњих школа „RAF Challenge 2010“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Beogradа. Ове године уведене су две категорије. Прва, у којој је задатак био направити презентацију на тему „Природне лепоте Србије“ . И друга, где су ученици на слободну тему могли да направе игрицу или flash анимацију. На финале такмичења позвано је 45 ученика.

У првој категорији прво место и главну награду netbook  рачунар и викенд за две особе на Златибору освојио је Александар Вељковић, Средња школа (Велико Градиште). Момчило Стојковић из Рачунарске гимназије (Beograd) је кући однео штампач, док је треће место припало Крсти Арсенијевићу из Економске школе (Ужице), а као награду добио је екстерни хард диск.

Победник друге категорије је Сергеј Гривцов из Рачунарске гимназије (Beograd), који је освојио laptop. На другом месту се нашао Милан Басарић из Гимназије „20.октобар“ (Бачка Паланка), који је награђен обуком Cisco CCNA . Мобилни телефон добио је Александар Јевтић ученик ЕТШ „Никола Тесла“ (Beograd).

Посебно су похваљени:

 • Филип чорђевић, Зрењанинска гимназија
 • Шите Оршоља, Сенћанска гимназија
 • чорђе Пешић, ЕТШ „Мија Станимировић“ Ниш
 • Слободан Живковић, Машинско-електротехничка школа, Параћин
 • Јожеф Орош, ЕТШ „Никола Тесла“ , Панчево
 • Урош Тасић, Гимназија „Бора Станковић“ , Врање

  који су на поклон добили програмерске књиге и анти вирус софтверске пакете.

  Школе и професори који су мотивисали ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge  награђени су комплетима компјутерске литературе и акредитованим семинаром: Силвија Нађ и Илдика Фаркаш (Гимназија Сента), Миљан Јеремић (Књажевачка гимназија), Драгица Њатовић (Гимназија „Свети Сава“ , Beograd), Драган чокић (Гимназија „Бора Станковић“ , Ниш), Надежда Вељковић (ЕТШ „Мија Станимировић“ , Ниш) и Тамара Стојисављевић (Земунска гимназија).

  RAF Challenge  2010 подржале су и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија CET , медијски спонзор часопис „Свет компјутера“ , туристичка агенција CMC , као и компаније: ComTrade, Romsym Data, Itipo, Extreme, Net ++ tehnology, RootPlanet,  и издавачке куће Микро књига и CET .

 • С лева на десно: Крсто Арсенијевић, Момчило Стоиљковић, Александар Вељковић,
 • Сергеј Гривцов, Милан Басарић, Александар Јевтић
 • Фотографије са финала можете погледати у галерији.

1532-odrzano-finale-raf-challenge-2010