Održano finale Raf Challenge 2010

U subotu 22. maja 2010. godine održano je finale drugog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2010“, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Ove godine uvedene su dve kategorije. Prva, u kojoj je zadatak bio napraviti prezentaciju na temu „Prirodne lepote Srbije“ . I druga, gde su učenici na slobodnu temu mogli da naprave igricu ili flash animaciju. Na finale takmičenja pozvano je 45 učenika.

U prvoj kategoriji prvo mesto i glavnu nagradu netbook  računar i vikend za dve osobe na Zlatiboru osvojio je Aleksandar Veljković, Srednja škola (Veliko Gradište). Momčilo Stojković iz Računarske gimnazije (Beograd) je kući odneo štampač, dok je treće mesto pripalo Krsti Arsenijeviću iz Ekonomske škole (Užice), a kao nagradu dobio je eksterni hard disk.

Pobednik druge kategorije je Sergej Grivcov iz Računarske gimnazije (Beograd), koji je osvojio laptop. Na drugom mestu se našao Milan Basarić iz Gimnazije „20.oktobar“ (Bačka Palanka), koji je nagrađen obukom Cisco CCNA . Mobilni telefon dobio je Aleksandar Jevtić učenik ETŠ „Nikola Tesla“ (Beograd).

Posebno su pohvaljeni:

  • Filip čorđević, Zrenjaninska gimnazija
  • Šite Oršolja, Senćanska gimnazija
  • čorđe Pešić, ETŠ „Mija Stanimirović“ Niš
  • Slobodan Živković, Mašinsko-elektrotehnička škola, Paraćin
  • Jožef Oroš, ETŠ „Nikola Tesla“ , Pančevo
  • Uroš Tasić, Gimnazija „Bora Stanković“ , Vranje

    koji su na poklon dobili programerske knjige i anti virus softverske pakete.

    Škole i profesori koji su motivisali učenike da se prijave u velikom broju na RAF Challenge  nagrađeni su kompletima kompjuterske literature i akreditovanim seminarom: Silvija Nađ i Ildika Farkaš (Gimnazija Senta), Miljan Jeremić (Knjaževačka gimnazija), Dragica Njatović (Gimnazija „Sveti Sava“ , Beograd), Dragan čokić (Gimnazija „Bora Stanković“ , Niš), Nadežda Veljković (ETŠ „Mija Stanimirović“ , Niš) i Tamara Stojisavljević (Zemunska gimnazija).

    RAF Challenge  2010 podržale su i brojne kompanije, koje su obezbedile veliki fond nagrada za sve finaliste. Generalni sponzor takmičenja kompanija CET , medijski sponzor časopis „Svet kompjutera“ , turistička agencija CMC , kao i kompanije: ComTrade, Romsym Data, Itipo, Extreme, Net ++ tehnology, RootPlanet,  i izdavačke kuće Mikro knjiga i CET .

  • S leva na desno: Krsto Arsenijević, Momčilo Stoiljković, Aleksandar Veljković,
  • Sergej Grivcov, Milan Basarić, Aleksandar Jevtić
  • Fotografije sa finala možete pogledati u galeriji.

1532-odrzano-finale-raf-challenge-2010