Почео семинар „IT Open Days 2010“

Добродошлицу у свет информационих технологија, барем на четири дана, ученицима завршних разреда средњих школа из Србије, пожелели су организатори семинара „IT OpenDays 2010“ , Техничка школа „Никола Тесла“ из Шида и Рачунарски факултет из Beogradа. Подршку овом пројекту пружили су Народна канцеларија председника Републике, Канцеларија за младе општине Шид и општина Стари Град.

Семинар, који се одржава у просторијама Рачунарског факултета, трајаће до понедељка 17. маја 2010. године, а учесници ће се упознати са: Business Intelligence Solutions , базама података, развојним системима, рециклажом електронског отпада, супер компјутерима, вештачком интелигенцијом и web  претраживачима. Поред предавања, организовани су округли столови и панел дискусије.

Од преко сто пријављених кандидата, на основу резултата теоретског и логичког теста, као и есеја на тему „Будућност развоја информационих технологија, изабрано је 30 средњошколаца из: Ниша, Врања, Велике Греде, Крушевца, Смедеревске Паланке, Beogradа, Зрењанина, Шида, Зајечара, Гложана, Чајетине, Краљева, Крушевца, Прокупља и Крагујевца. Предавачи на семинару су врхунски стручњаци друштвено одговорних институција и компанија (микроЕлектроника, Oracle  Srbija, Божић и синови, Microsoft  Srbija, Belit, Cisco Systems  Srbija, Теленор) који осим академског поседују и богато практично искуство.

1537-poceo-seminar-it-open-days-2010