Počeo seminar „IT Open Days 2010“

Dobrodošlicu u svet informacionih tehnologija, barem na četiri dana, učenicima završnih razreda srednjih škola iz Srbije, poželeli su organizatori seminara „IT OpenDays 2010“ , Tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Šida i Računarski fakultet iz Beograda. Podršku ovom projektu pružili su Narodna kancelarija predsednika Republike, Kancelarija za mlade opštine Šid i opština Stari Grad.

Seminar, koji se održava u prostorijama Računarskog fakulteta, trajaće do ponedeljka 17. maja 2010. godine, a učesnici će se upoznati sa: Business Intelligence Solutions , bazama podataka, razvojnim sistemima, reciklažom elektronskog otpada, super kompjuterima, veštačkom inteligencijom i web  pretraživačima. Pored predavanja, organizovani su okrugli stolovi i panel diskusije.

Od preko sto prijavljenih kandidata, na osnovu rezultata teoretskog i logičkog testa, kao i eseja na temu „Budućnost razvoja informacionih tehnologija, izabrano je 30 srednjoškolaca iz: Niša, Vranja, Velike Grede, Kruševca, Smederevske Palanke, Beograda, Zrenjanina, Šida, Zaječara, Gložana, Čajetine, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja i Kragujevca. Predavači na seminaru su vrhunski stručnjaci društveno odgovornih institucija i kompanija (mikroElektronika, Oracle  Srbija, Božić i sinovi, Microsoft  Srbija, Belit, Cisco Systems  Srbija, Telenor) koji osim akademskog poseduju i bogato praktično iskustvo.

1537-poceo-seminar-it-open-days-2010