РАФ успоставља нове сарадње

Рачунарски факултет успоставља нове сарадње са домаћим компанијама у области информационих технологија. Уговор о сарадњи потписан је са сајтом PCAXE , који се бави тестирањем хардвера и софтвера.

„Образовање и научно истраживачки рад су главне делатности Рачунарског факултета и као институција желимо да помогнемо уредништву PCAXE портала да своје текстове и тестове о хардверу и софтверу подигну на још виши ниво. Такође, и наши студенти ће убудуће преко овог сајта бити упознати са најновијим достигнућима из света хардвера и софтвера, а није искључено и да PCAXE  научи нешто од њих.“ – закључио је Игор Мијатовић, менаџер РАФ-а.

 Споразум о пословно-техничкој сарадњи потписан је са Infodesign– ом, који се бави пројектовањем пословних информационих система, израдом и имплементацијом апликативних софтверских решења, израдом мрежних комуникација, као и трговином рачунара.

„Наша примарна делатност је израда и развој пословних информационих решења за различите области пословања. Циљ нам је израда програма по специфичним захтевима корисника. Драго нам је што смо потписали споразум о сарадњи са Рачунарским факултетом и што ћемо омогућити додатно усавршавање студената у нашој компанији у виду стручне праксе. „ – изјавио је представник Infodesign -а, Горан Баста.

Рачунарски факултет ће са својим партнерима учествовати у реализацији бројних пројеката од обостраног интереса, а добиће подршку и за своје информатичко такмичење RAF Challenge, као и семинаре које организује.

1588-raf-uspostavlja-nove-saradnje