RAF uspostavlja nove saradnje

Računarski fakultet uspostavlja nove saradnje sa domaćim kompanijama u oblasti informacionih tehnologija. Ugovor o saradnji potpisan je sa sajtom PCAXE , koji se bavi testiranjem hardvera i softvera.

„Obrazovanje i naučno istraživački rad su glavne delatnosti Računarskog fakulteta i kao institucija želimo da pomognemo uredništvu PCAXE portala da svoje tekstove i testove o hardveru i softveru podignu na još viši nivo. Takođe, i naši studenti će ubuduće preko ovog sajta biti upoznati sa najnovijim dostignućima iz sveta hardvera i softvera, a nije isključeno i da PCAXE  nauči nešto od njih.“ – zaključio je Igor Mijatović, menadžer RAF-a.

 Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je sa Infodesign– om, koji se bavi projektovanjem poslovnih informacionih sistema, izradom i implementacijom aplikativnih softverskih rešenja, izradom mrežnih komunikacija, kao i trgovinom računara.

„Naša primarna delatnost je izrada i razvoj poslovnih informacionih rešenja za različite oblasti poslovanja. Cilj nam je izrada programa po specifičnim zahtevima korisnika. Drago nam je što smo potpisali sporazum o saradnji sa Računarskim fakultetom i što ćemo omogućiti dodatno usavršavanje studenata u našoj kompaniji u vidu stručne prakse. „ – izjavio je predstavnik Infodesign -a, Goran Basta.

Računarski fakultet će sa svojim partnerima učestvovati u realizaciji brojnih projekata od obostranog interesa, a dobiće podršku i za svoje informatičko takmičenje RAF Challenge, kao i seminare koje organizuje.

1588-raf-uspostavlja-nove-saradnje