ТВ водич најбољи на „Vip Android изазову“

Апликација „ТВ водич“, аутора Aleksaндра Илића и Марка Митића, студената Рачунарског факултета, гласовима 15 домаћих програмера проглашена је за једну од две најбоље апликације у оквиру „Vip Android  изазова 2.0“. За апликацију која омогућава праћење домаћих ТВ програма, креирање листе омиљених телевизија, претраживање емисија по именима и жанровима студенти су освојили награду од 2.000 еура.

На једниственом конкурсу за развој локално примењивих апликација за мобилне уређаје, android апликација „Б92“ освојила је награду корисника у износу од 8.000 еура. Одлуке су донете на основу гласања у коме је учестовало 1436 Випових корисника Android  телефона и програмера.

„Драго нам је због великог броја гласача, јер то показује да су корисници у Србији препознали значај локално применљивих Android  апликација и уверili се да оне могу да им учине живот лакшим, ефикаснијим и забавнијим. Велико интересовање за наше конкурсе и домаће апликације потврђује да је Android  заједница у Србији снажна и да расте из дана у дан.“, каже Петра Штангл, члан УО Vip mobile.

1614-tv-vodic-najbolji-na-vip-android-izazovu