TV vodič najbolji na „Vip Android izazovu“

Aplikacija „TV vodič“, autora Aleksandra Ilića i Marka Mitića, studenata Računarskog fakulteta, glasovima 15 domaćih programera proglašena je za jednu od dve najbolje aplikacije u okviru „Vip Android  izazova 2.0“. Za aplikaciju koja omogućava praćenje domaćih TV programa, kreiranje liste omiljenih televizija, pretraživanje emisija po imenima i žanrovima studenti su osvojili nagradu od 2.000 eura.

Na jednistvenom konkursu za razvoj lokalno primenjivih aplikacija za mobilne uređaje, android aplikacija „B92“ osvojila je nagradu korisnika u iznosu od 8.000 eura. Odluke su donete na osnovu glasanja u kome je učestovalo 1436 Vipovih korisnika Android  telefona i programera.

„Drago nam je zbog velikog broja glasača, jer to pokazuje da su korisnici u Srbiji prepoznali značaj lokalno primenljivih Android  aplikacija i uverili se da one mogu da im učine život lakšim, efikasnijim i zabavnijim. Veliko interesovanje za naše konkurse i domaće aplikacije potvrđuje da je Android  zajednica u Srbiji snažna i da raste iz dana u dan.“, kaže Petra Štangl, član UO Vip mobile.

1614-tv-vodic-najbolji-na-vip-android-izazovu