Besplatni doktorski kursevi za postdiplomce

Računarski fakultet u saradnji sa Matematičkim institutom SANU organizuje besplatne doktorske kurseve svim zainteresovanim postdiplomskim studentima. Reč je o sledećim kursevima:

Teorija grafova
Linearno i celobrojno programiranje
Kombinatorna optimizacija
Dizajn i analiza algoritama
Teorija kompleksnosti

„Ovi kursevi su od izuzetne važnosti svim studentima koji planiraju da se bave istraživanjem iz bilo koje oblasti algoritama, kombinatorike i optimizacije (a takođe su akreditovani na RAF-u u okviru doktorskih studija „Algoritmi, kombinatorika i optimizacija“). Ove tri oblasti su se razvijale neverovatnom brzinom poslednjih nekoliko decenija zbog sveobuhvatnih primena u modernom tehnološkom društvu. Njihov razvoj je često bio povezan, istraživači iz sve tri oblasti su međusobno sarađivali, koristeći se međusobnim metodama, ostvarujući krucijalna dostignuća u oblasti razvoja novih algoritama. Prvi fakultet u svetu koji je prepoznao potrebu da studenti ove multidisciplinarne oblasti steknu znanje iz sve tri oblasti je Carnegie Mellon University koji je 1989. osnovao prve doktorske studije iz Algoritama, kombinatorike i optimizacije.“ – objasnila je profesor dr Kristina Vušković, organizator doktorskih kurseva.

S obzirom da su kursevi namenjeni studentima iz različitih oblasti, oni su svi dizajnirani da ne podrazumevaju predznanje iz date oblasti, već da na uvodnom, doktorskom nivou upoznaju studente sa terminologijom, metodama i osnovnim dostignućima date oblasti.

Do sad su održana 4 kursa, koje su pohađali studenti RAF-a, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, PMF-a u Kragujevcu, FTN-a u Novom Sadu, PMF-a u Beogradu, ETF-a u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Subotici. U letnjem semestru 2011/12. će se održati kurs iz Teorije kompleksnosti.

Molim sve zainteresovane studente da se prijave slanjem poruke na mejl: kvuskovic @ raf.edu.rs.

1748-besplatni-doktorski-kursevi-za-postdiplomce