Душан Здравковић – нова нада РАФ-а

Нишлија Душан Здравковић озбиљније се бави информатиком тек три године, али је од другог разреда средње школе на сваком такмичењу освајао награду. Најновије одличје у досадашњој такмичарској каријери је бронзана медаља освојена на овогодишњој Међународној информатичкој олимпијади на Тајланду.

„Последње такмичење је била Међународна олимпијада на Тајланду, очекивао сам мало бољи резултат, али се на крају није лоше завршило и освојио сам бронзану медаљу. Ове године је било шест задатака (два мање него прошле године), а велике промене у правилима такмичења прошле и ове године довеле су до тога да и задаци буду најзанимљивији до сад. Дружење са такмичарима из других земаља  било је одлично, као и увек.“- износи Душан своје утиске са информатичке олимпијаде.

Бројне медаље и награде на међународним, регионалним и државним такмичењима обезбедиле су му четворогодишњу стипендију Рачунарског факултета, а слободно време до почетка семестра Душан користи за дружење са пријатељима и фубдал, који обожава.

Даље у разговору, Душан нам је открио зашто је уписао РАФ, али и своје планове за будућност: „Гледао сам програме свих факултета у Србији у области програмирања и мислим да ће ми Рачунарски факултет пружити најбоље знање у тој области, којом бих и волео да се бавим. Када завршим студије волео бих да се запослим у некој фирми која је водећа у информационим технологијама. Можда ће то значити и одлазак у иностранство, али уколико буде било добре понуде у Србији, више бих волео да останем овде.“.

Да ће наставити да се надмеће у новим програмерским изазовима, потврђује својим прикључењем РАФ-овом тиму који се припрема за ACM такмичење које се одржава средином октобра у Румунији. Верујемо да ће и Душан Здравковић поћи стопама наших успешних такмичара који су ове године успели да добију посао из својих снова и да ће му будућност бити боља од оне коју он очекује. Рачунарски факултет ће наставити да помаже свим својим студентима у њиховом настојању да постану најбољи програмери, како онима на  основним академским и струковним студијама, тако и онима са већим амбицијама, који не ретко чине једину екипу из наше земље.

1751-dusan-zdravkovic-nova-nada-raf-a