Dušan Zdravković – nova nada RAF-a

Nišlija Dušan Zdravković ozbiljnije se bavi informatikom tek tri godine, ali je od drugog razreda srednje škole na svakom takmičenju osvajao nagradu. Najnovije odličje u dosadašnjoj takmičarskoj karijeri je bronzana medalja osvojena na ovogodišnjoj Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajlandu.

„Poslednje takmičenje je bila Međunarodna olimpijada na Tajlandu, očekivao sam malo bolji rezultat, ali se na kraju nije loše završilo i osvojio sam bronzanu medalju. Ove godine je bilo šest zadataka (dva manje nego prošle godine), a velike promene u pravilima takmičenja prošle i ove godine dovele su do toga da i zadaci budu najzanimljiviji do sad. Druženje sa takmičarima iz drugih zemalja  bilo je odlično, kao i uvek.“- iznosi Dušan svoje utiske sa informatičke olimpijade.

Brojne medalje i nagrade na međunarodnim, regionalnim i državnim takmičenjima obezbedile su mu četvorogodišnju stipendiju Računarskog fakulteta, a slobodno vreme do početka semestra Dušan koristi za druženje sa prijateljima i fubdal, koji obožava.

Dalje u razgovoru, Dušan nam je otkrio zašto je upisao RAF, ali i svoje planove za budućnost: „Gledao sam programe svih fakulteta u Srbiji u oblasti programiranja i mislim da će mi Računarski fakultet pružiti najbolje znanje u toj oblasti, kojom bih i voleo da se bavim. Kada završim studije voleo bih da se zaposlim u nekoj firmi koja je vodeća u informacionim tehnologijama. Možda će to značiti i odlazak u inostranstvo, ali ukoliko bude bilo dobre ponude u Srbiji, više bih voleo da ostanem ovde.“.

Da će nastaviti da se nadmeće u novim programerskim izazovima, potvrđuje svojim priključenjem RAF-ovom timu koji se priprema za ACM takmičenje koje se održava sredinom oktobra u Rumuniji. Verujemo da će i Dušan Zdravković poći stopama naših uspešnih takmičara koji su ove godine uspeli da dobiju posao iz svojih snova i da će mu budućnost biti bolja od one koju on očekuje. Računarski fakultet će nastaviti da pomaže svim svojim studentima u njihovom nastojanju da postanu najbolji programeri, kako onima na  osnovnim akademskim i strukovnim studijama, tako i onima sa većim ambicijama, koji ne retko čine jedinu ekipu iz naše zemlje.

1751-dusan-zdravkovic-nova-nada-raf-a