Pobednici takmičenja „Raf Challenge 2011“

border=

U subotu 9. aprila 2011. godine održano je finale trećeg informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2011“, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Ove godine učenici su se takmičili u dve kategorije. Prva, u kojoj je zadatak bio napraviti prezentaciju na temu „Istorijske baštine Srbije“. I druga, gde su učenici na slobodnu temu mogli da naprave igricu ili flash animaciju. Na finale takmičenja pozvano je 30 učenika srednjih škola.

U izradi prezentacija prvo mesto i glavnu nagradu netbook računar osvojio je Aleksandar Veljković, Srednja škola (Veliko Gradište). Filip Đorđević iz Zrenjaninske gimnazije je kao nagradu dobio putovanje od turističke agencije CMC, dok je treće mesto pripalo Nenadu Beliću iz Mašinsko-elektrotehničke škole (Paraćin), a kao nagradu dobio je eksterni hard disk.

Najbolju igricu napravio je Vladan Božilović iz Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” (Niš), koji je osvojio laptop. Na drugom mestu se našao Jožeš Oroš iz Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” (Pančevo), koji je nagrađen obukom Cisco CCNA. Mobilni telefon dobio je Marko Tričković učenik Tehničke škole “Rade Metalac“ (Leskovac).
Pored glavnih nagrada, najbolji iz obe kategorije osvojili su i softverske pakete, majice I dva najbolje plasirana srednjoškolca I jednogodišnju pretplatu na časopis “Svet kompjutera”.

Škole i profesori koji su motivisali učenike da se prijave u velikom broju na RAF Challenge nagrađeni su kompletima kompjuterske literature i softverskim paketima. To su: Miljan Jeremić i Slaviša Petrović (Gimnazija, Knjaževac), Jelka Zelikov (Mašinsko-elektrotehnička škola, Paraćin), Tamara Stojisavljević (Zemunska gimnazija, Beograd),  Nadežda Veljković (ETŠ „Mija Stanimirović“, Niš) i Aneta Sparious-Surdućan (Gimnazija “Uroš Predić”, Pančevo).

RAF Challenge 2011 podržale su i brojne kompanije, koje su obezbedile veliki fond nagrada za sve finaliste. Generalni sponzor takmičenja kompanija CET, medijski sponzor časopis „Svet kompjutera“ , turistička agencija CMC, kao i kompanije: ComTrade, Romsym data, Itipo, Extreme, rootPlanet i izdavačka kuća Portalibris.

Fotografije možete pogledati u galeriji.

border=

Finalisti (s leva na desno): Aleksandar Veljković, Nenad Belić, Marko Tričković,

Vladan Božilović, Filip Đorđević,  Jožef Oroš.

1699-pobednici-takmicenja-raf-challenge-2011