РАФ на ACM такмичењу

Наставивши традицију учествовања на међународним такмичењима из програмирања, Рачунарски факултет је и ове године послао две екипе на престижно такмичење ACM International Collegiate Programming Contest, које је одржано од 14. до 16. октобра у главном граду Румуније, Букурешту.

Од шест тимова из Србије, наши студенти су остварили запажене резултате, па је тако екипа RAF 0x01 (у саставу Димитрије Димић, Никола Стојиљковић и Душан Здравковић, студенти прве године) освојила шесто место у конкуренцији од 39 тимова на такмичењу у Румунији и била прва по успеху од екипа из наше земље, док је екипа РАФ 0x00 (Александар Миловановић, Угљеша Стојановић и Ненад Божидаревић, студенти друге и треће године) била другопласирана екипа из Србије, на 16. месту.

 border=

За разлику од прошлих година, ове године је такмичење за југоисточну Европу одржано на два места – у Румунији и Украјини истовремено. Као последица, у финалу је учествовало скоро два пута више тимова него ранијих година. Комбинација нешто тежих задатака него што је очекивано и малих проблема са синхронизацијом између земаља довела је до тога да ниједна екипа не уради свих десет задатака – првопласирани тим из Украјине је такмичење завршио са седам задатака. У укупном пласману, рачунајући резултате и из Румуније и из Украјине, од 78 тимова, екипе Рачунарског факултета заузеле 17. и 38. место, док су екипе Универзитета у Београду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Новом Саду и Универзитета Мегатренд заузеле 41, 42, 60. и 66. место.

За више информација о самом такмичењу посетите сајт: http://www.acm.ro/

1767-raf-na-acm-takmicenju