RAF na ACM takmičenju

Nastavivši tradiciju učestvovanja na međunarodnim takmičenjima iz programiranja, Računarski fakultet je i ove godine poslao dve ekipe na prestižno takmičenje ACM International Collegiate Programming Contest, koje je održano od 14. do 16. oktobra u glavnom gradu Rumunije, Bukureštu.

Od šest timova iz Srbije, naši studenti su ostvarili zapažene rezultate, pa je tako ekipa RAF 0x01 (u sastavu Dimitrije Dimić, Nikola Stojiljković i Dušan Zdravković, studenti prve godine) osvojila šesto mesto u konkurenciji od 39 timova na takmičenju u Rumuniji i bila prva po uspehu od ekipa iz naše zemlje, dok je ekipa RAF 0x00 (Aleksandar Milovanović, Uglješa Stojanović i Nenad Božidarević, studenti druge i treće godine) bila drugoplasirana ekipa iz Srbije, na 16. mestu.

border=

Za razliku od prošlih godina, ove godine je takmičenje za jugoistočnu Evropu održano na dva mesta – u Rumuniji i Ukrajini istovremeno. Kao posledica, u finalu je učestvovalo skoro dva puta više timova nego ranijih godina. Kombinacija nešto težih zadataka nego što je očekivano i malih problema sa sinhronizacijom između zemalja dovela je do toga da nijedna ekipa ne uradi svih deset zadataka – prvoplasirani tim iz Ukrajine je takmičenje završio sa sedam zadataka. U ukupnom plasmanu, računajući rezultate i iz Rumunije i iz Ukrajine, od 78 timova, ekipe Računarskog fakulteta zauzele 17. i 38. mesto, dok su ekipe Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Nišu, Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta Megatrend zauzele 41, 42, 60. i 66. mesto.

Za više informacija o samom takmičenju posetite sajt: http://www.acm.ro/

1767-raf-na-acm-takmicenju