Семинар за средњошколце „IT Open Days“

У организацији Техничке школе „Никола Тесла“ Шид, Рачунарског факултета из Beogradа и ОпенЛинк-а, а уз подршку општине Шид, општине Стари град, Канцеларије за младе општине Шид и Канцеларије за младе града Beogradа, од 13. до 16. маја 2011. године, у просторијама Рачунарског факултета и Техничке школе „Никола Тесла“ Шид одржаће се IT семинар „IT Open Days 2011“ под слоганом „Unlock your potential“.

Главне теме семинара су информационе и комуникационе технологије, као и cloud computing. Програм је конципиран тако да кроз четири дана покрије, како актуелне, тако и ускостручне теме у области информационих и комуникационих технологија, као и теме које се односе на интеракцију између човека и рачунара. Посебан акценат је стављен на одрживи развој и заштиту животне средине, као и на коришћење енергетски ефикасних решења која захтевају снажне рачунарске капацитете.

Семинар је намењен талентованим ученицима основних (огледних) и средњих стручних школа и гимназија из Републике Србије чија интересовања превазилазе оквире редовног школског програма. Пријава за учешће се подноси на званичном сајту и састоји се из упитника, теоретског и логичког теста и есеја на тему „Cloud computing“. Учешће за 40 одабраних је бесплатно, а учесницима из унутрашњости су обезбеђени смештај и храна.

1678-seminar-za-srednjoskolce-it-open-days