Seminar za srednjoškolce „IT Open Days“

U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid, Računarskog fakulteta iz Beograda i OpenLink-a, a uz podršku opštine Šid, opštine Stari grad, Kancelarije za mlade opštine Šid i Kancelarije za mlade grada Beograda, od 13. do 16. maja 2011. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta i Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid održaće se IT seminar „IT Open Days 2011“ pod sloganom „Unlock your potential“.

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije, kao i cloud computing. Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Poseban akcenat je stavljen na održivi razvoj i zaštitu životne sredine, kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete.

Seminar je namenjen talentovanim učenicima osnovnih (oglednih) i srednjih stručnih škola i gimnazija iz Republike Srbije čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa. Prijava za učešće se podnosi na zvaničnom sajtu i sastoji se iz upitnika, teoretskog i logičkog testa i eseja na temu „Cloud computing“. Učešće za 40 odabranih je besplatno, a učesnicima iz unutrašnjosti su obezbeđeni smeštaj i hrana.

1678-seminar-za-srednjoskolce-it-open-days