Велики број пријављених за „IT Open Days“

За мање од месец дана, колико трају пријаве, за семинар „IT Open Days“ пријавило се више од 120 средњошколаца. На семинар који се одржава на Рачунарском факултету од 13. до 16. маја 2011. године биће позвано 40 најбољих ученика средњих школа, чије је учешће бесплатно. Пријава за учешће на семинару се подноси електронским путем на званичном сајту (prijava.itopendays.com) и састоји се из упитника (основне информације о ученику), теста који садржи класична теоретска питања, задатке и алгоритамске проблеме, и есеја на тему „Cloud computing“. Рок за подношење пријава је до 2. мај 2011. године у 12:00 часова.

Циљеви семинара су промовисање едукације, образовања и стручног усавршавања младих људи, презентовање интелектуалних потенцијала учесника, учешће еминентних стручњака и остваривање сарадње са институцијама, компанијама и појединцима.

Главне теме семинара су информационе и комуникационе технологије, док је посебан акценат стављен на cloud computing. Програм је конципиран тако да кроз четири дана покрије, како актуелне, тако и ускостручне теме које се односе на интеракцију између човека и рачунара. Партнери семинара одржаће предавања и на теме одрживог развоја и заштите животне средине, као и на коришћење енергетски ефикасних решења која захтевају снажне рачунарске капацитете.

Семинар организују Техничка школа „Никола Тесла“ Шид и Рачунарски факултет из Beogradа, а уз подршку Министарства културе, информисања и информационог друштва, општине Стари град (Beograd), Канцеларије за младе града Beogradа, општине Шид, Канцеларије за младе општине Шид и Друштва математичара Србије.

1703-veliki-broj-prijavljenih-za-it-open-days