Veliki broj prijavljenih za „IT Open Days“

Za manje od mesec dana, koliko traju prijave, za seminar „IT Open Days“ prijavilo se više od 120 srednjoškolaca. Na seminar koji se održava na Računarskom fakultetu od 13. do 16. maja 2011. godine biće pozvano 40 najboljih učenika srednjih škola, čije je učešće besplatno. Prijava za učešće na seminaru se podnosi elektronskim putem na zvaničnom sajtu (prijava.itopendays.com) i sastoji se iz upitnika (osnovne informacije o učeniku), testa koji sadrži klasična teoretska pitanja, zadatke i algoritamske probleme, i eseja na temu „Cloud computing“. Rok za podnošenje prijava je do 2. maj 2011. godine u 12:00 časova.

Ciljevi seminara su promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije, dok je poseban akcenat stavljen na cloud computing. Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Partneri seminara održaće predavanja i na teme održivog razvoja i zaštite životne sredine, kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete.

Seminar organizuju Tehnička škola „Nikola Tesla“ Šid i Računarski fakultet iz Beograda, a uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, opštine Stari grad (Beograd), Kancelarije za mlade grada Beograda, opštine Šid, Kancelarije za mlade opštine Šid i Društva matematičara Srbije.

1703-veliki-broj-prijavljenih-za-it-open-days