Наш дипломац наставио студије у Бечу

TU_wienАлександар Миладиновић, РАФ-ов дипломац, уписао је мастер студије на Техничком универзитету у Бечу. На једном од водећих техничких универзитета у Европи, који је својевремено похађао и Милутин Миланковић, Александар ће студирати на електротехничком факултету, одсек за телекомуникације. Ослобођен је плаћања школарине, а тренутно је у процедури аплицирања за стипендију за становање.

„Поред разматрања Универзитета у Бечу, размишљао сам и о упису мастер студија на Политехничком унивезитету у Милану (Politecnico di Milano). Послао сам документа и добио одговор да сам примљен на студије, чак ми је била додељена и „Silver“ стипендија од стране Универзитета, коју на крају нисам прихватио, јер ми се у том тренутку ТУ у Бечу учинио привлачнији и још увек сматрам да сам учинио праву ствар.“ – истакао је Александар о наставку свог школовања.

Миладиновић је завршио Рачунарски факултет као стипендиста на основу постигнутих резултата у току студирања, а дипломирао је на смеру Рачунарске мреже и комуникације, са темом „Технике spectrum sensinga”. У току протекле школске године радио је на нашем факултету као асистент на предметима: Кодовање и теорија информација и Компресија података.

1890-nas-diplomac-nastavio-studije-u-becu