Naš diplomac nastavio studije u Beču

TU_wienAleksandar Miladinović, RAF-ov diplomac, upisao je master studije na Tehničkom univerzitetu u Beču. Na jednom od vodećih tehničkih univerziteta u Evropi, koji je svojevremeno pohađao i Milutin Milanković, Aleksandar će studirati na elektrotehničkom fakultetu, odsek za telekomunikacije. Oslobođen je plaćanja školarine, a trenutno je u proceduri apliciranja za stipendiju za stanovanje.

„Pored razmatranja Univerziteta u Beču, razmišljao sam i o upisu master studija na Politehničkom univezitetu u Milanu (Politecnico di Milano). Poslao sam dokumenta i dobio odgovor da sam primljen na studije, čak mi je bila dodeljena i „Silver“ stipendija od strane Univerziteta, koju na kraju nisam prihvatio, jer mi se u tom trenutku TU u Beču učinio privlačniji i još uvek smatram da sam učinio pravu stvar.“ – istakao je Aleksandar o nastavku svog školovanja.

Miladinović je završio Računarski fakultet kao stipendista na osnovu postignutih rezultata u toku studiranja, a diplomirao je na smeru Računarske mreže i komunikacije, sa temom „Tehnike spectrum sensinga”. U toku protekle školske godine radio je na našem fakultetu kao asistent na predmetima: Kodovanje i teorija informacija i Kompresija podataka.

1890-nas-diplomac-nastavio-studije-u-becu