Одржано окружно такмичење из информатике за средњошколце

У просторијама Рачунарске гимназије и Рачунарског факултета  данас је одржано окружно такмичење из информатике за ученике средњих школа.  На такмичењу је учестововало 130  ученика, а део надметања одржао се и у ЕТШ „Раде Кончар“ и ЕТШ „Никола Тесла“. Државно такмичење из информатике за средњошколце одржаће се у суботу 24.03.2012. године. На нашем сајту ускоро ће бити објављени резултати такмичења и решења задатака, а можете погледати и галерију фотографија.

Рачунарски факултет сваке године  дели пуне стипендије за бесплатно четворогодишње студирање најбоље пласираним матурантима на Српској информатичкој олимпијади. Школске 2012/2013. године факултет ће, поред ових пуних стипендија, понудити свим осталим матурантима пласираним на државно такмичење из информатике да конкуришу за двадесетак полустипендија за све четири године студија.

Позивамо све такмичаре, уколико су заинтересовани за студирање на Рачунарском факултету, да прате ранг листу потенцијалних стипендиста која ће бити на сајту факултета (www.raf.edu.rs).

1813-odrzano-okruzno-takmicenje-iz-informatike-za-srednjoskolce